Zwift-ul zilei: ce s-a întâmplat în zwift în 2019 (și începutul lui 2020)

Pentru că suntem cuminți și stăm în casă în această perioadă Zwift bate recorduri după recorduri la numărul de utilizatori conectați simultan (peste 24.000 acum 2 zile), așa că e momentul să mai povestim un pic despre această platformă de antrenament și concursuri.

Și cum să (re) începem dacă nu cu o scurtă prezentare a noutăților aduse platformei de-a lungul anului 2019 și la începutul lui 2020. Pentru rezumatul rezumatului vedeți finalul articolului.

Martie 2019

Este introdusă noțiunea de „picături” (drops): picăturile se acumulează asemănător experienței și cu ele poți cumpăra cadre sau roți noi din nou introdusul magazin. Până atunci noile cadre/roți erau accesibile doar la un eventual nivel superior de experiență.

Cealaltă noutate mai importantă a lunii este un nou test FTP, așa numitul „Ramp Test”. Pentru majoritatea dintre noi durează ceva mai puțin decât cel clasic cu 20/60 de minute de efort maxim. Nu l-am încercat până acum, dar părerile sunt pozitive.

Aprilie 2019

Noi drumuri disponibile în Watopia (harta principală), Fuego Flats, traseu aproape complet plat, perfect pentru TT sau teste FTP. Peisajul este o combinație de deșert cu Las Vegas, cu o viitoare extensie deluroaă și prin pădure.

O nouă zonă de start amenajată în apropierea circuitului din junglă, pentru evenimentele care se desfășoară acolo.

Mai 2019

Un nou traseu, în colaborare cu Turul Italiei, care este replica perfectă a etapei de contratimp din Bologna (8 km din care 2 sunt o urcare cu o pantă medie peste 10%).

Noi cadre și roți disponibile în magazin.

Iunie 2019

Este adăugată o nouă unealtă disponibilă pentru cei care organizează evenimente, așa numitul „gard” (fence) care ajută la ținerea grupului cât mai compact.

Noi cadre (Felt), modificări pe partea de planuri de antrenament și două noi power-up, burrito și invizibilitate, care te ajută în cazul în care vrei să ataci pentru că cei din spate nu vor mai beneficia de efectul trenei timp de 10 secunde (burrito) sau nu te vor mai vedea (invizibilitate). Ambele sunt disponibile doar pentru evenimente, și trebuie selectate în mod special de cel care organizează.

Iulie 2019

Un update minor, doar câteva cadre noi disponibile și câteva fix-uri dar apare pentru prima oară în discuție un mod de control al direcției.

August 2019

Avem noi drumuri disponibile în Watopia, în completarea traseului plat lansat în aprilie apare Titan’s Grove, variantă pentru cei care preferă pădurile de Sequoia și drumurile valonate.

Au fost adăugate deasemenea noi modalități de personalizare a propriului avatar în joc, precum și noi fix-uri.’

Septembrie 2019

Pentru a pregăti mai bine Campionatele Mondiale este adăugat un nou traseu care este o replică a buclei finale din Yorkshire. Noul traseu se alătură astfel celor din Richmond și Innsbruck.

Zvonurile legate de controlul direcției sunt puse în practică, este adăugat un nou traseu scurt de MTB unde se poate testa noua facilitate (este folosit telefonul ce rulează Zwift Companion).

Octombrie 2019

Principala modificare o reprezintă noile caracteristici ale rotilor legate de rezistenta la rulare: zonele de pietriș/pământ care se găsesc în special în junglă vor fi mai rapide pentru MTB/Gravel decât pe o cursieră normală. A fost nevoie de câteva variante lansate de-a lungul lunii pentru a ajunge la una finală. Trebuie să recunosc că nu a fost o modificare populară, dar cred că e interesantă și până la urmă lumea s-a obișnuit.

Noiembrie 2019

Un update plin de fix-uri: afișarea corectă a distanței până la finalul evenimentului (înainte de asta am fost păcălit de câteva ori să încep sprintul final cu 400 de metri înainte și după ce ajung la 0 să se modifice distanța la 600 de metri din nou), viteza menținută la așa numitele întâlniri ad-hoc („meet-up”) este adusă mai aproape de realitate și la final avem o nouă bicicletă (Cannondale Supersix Evo).

Decembrie 2019

Principala noutate este un nou traseu numit Crit City, scurt și perfect pentru curse de tip Criterium. La fel ca și cel din Bologna este disponibil doar pentru evenimente, nu apare în calendar.

La finalul lunii a fost adăugat și un nou traseu pentru alergare, în Watopia, este vorba de o pistă de 400m, perfectă pentru cei care doresc să facă intervale.

Au mai fost adăugate noi biciclete Gravel, noi insigne care pot fi obținute la finalul unei rute (67 în total) și 3 noi planuri de antrenament flexibile.

Februarie 2020

Traseul din Richmond a fost actualizat, au apărut oameni pe străzi la fel ca în Londra și în plus acum se poate parcurge și în sens invers. Alte modificări au fost legate de planurile de antrenament (apare unul specific pentru MTB) și binențeles multe alte fix-uri mici.

Rezumat

3 noi hărți: Bologna, Yorkshire și Crit City, noi trasee în Watopia (Fuego Flats și Titan’s Grove), un traseu de test al controlului direcției, actualizarea traseului din Richmond, modificări la rezistența la rulare pentru a scoate în evidență avantajele noilor bicilete MTB/Gravel, noi insigne de obținut. Cam astea au fost cele mai importante modificări în Zwift din martie 2019 până acum (martie 2020).

Personal cred că direcția este cea bună, nu văd ce alte lucruri mi-aș fi dorit în plus, rămâne să testez în curând și traseul de MTB după ce îmi ajunge coletul cu Elite Sterzo (detalii la DC Rainmaker ca de obicei)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.