Povești Californiene: San Francisco, de pe apă și de pe bicicletă

Golden Gate Bridge și renumita ceață

Ultimele 2 zile ptrecute în San Francisco au fost marcate de un pic de oboseală acumulată, așa că ritmul a fost relaxat, nu am bifat prea multe obiective. În prima zi din cele 2 (a doua de fapt în SF) am plecat nu foarte dimineață cu autobuzul spre o cafenea care ne promitea că vom găsi Blue Mountain proaspăt prăjită, ceea ce din fericire s-a și întâmplat. Ba chiar ne-am și întreținut un pic cu patronul care se ocupa personal de prăjirea cafelei, împreună cu fiul său, și am primit 2 cafele din partea casei pe care le-am băut pe mica terasă amenajată în fața magazinului.

Abia la prânz am plecat spre zona centrală, iar de la Pier 39 am luat o mică croazieră în golf, care urma să ne ducă până la Golden Gate. Aveai posibilitatea să stai pe băncuțe în interior, dar din păcate geamurile nu erau cele mai curate, așa că am preferat să stam afară în picioare. Ghidul a fost extrem de fain, mi-a adus aminte de cel pe care l-am ascultat în New York, și-a meritat cu prisosință cei câtiva dolari oferiți bonus la final.

Vedere spre SF din golf
Vedere spre SF din golf

Ziua a fost foarte vântoasă iar când ne-am apropiat de pod valurile făceau ca vasul să se miște destul de serios, am continuat să fc poze, dar am simțit nevoia să mă „ancorez” un pic ca să nu am surprize. Din fericire nici unul dintre noi nu a părut să sufere de rău de mare, deși eu mă știu cu probleme mai ales când merg cu mașina și nu sunt la volan.

Golden Gate Bridge văzut de pe apă
Golden Gate Bridge văzut de pe apă

După ce am revenit pe uscat, ne-am mai plimbat un pic cu tramvaiul, ne-am bucurat de priveliștile din zona Fisherman’s Wharf și Marina Boulevard și apoi am revenit spre apartamentul închiriat din West Portal pentru a ne odihni.

A doua zi urma o noua experiență, am luat bicicleta mea, care a fost plimbată cam toată vacanța în mașină, și am mers (cu autobuzul) să închiriem încă un pentru Stefy. Planul a fost destul de simplu: plecăm de pe lângă Golden Gate Park, mergem spre Marina District apoi trecem podul cu bicicleta și ne întoarcem.

Palace of Fine Arts
Palace of Fine Arts

Am avut chiar timp pentru alte câteva opriri, prima dintre ele la Palace of Fine Arts, construit pentru expoziția Panama Pacific din 1915 și care este una din puținele construcții care au rămas pe amplasamentul original. A fost refăcută în 1965 și mai apoi în 2009 când a fost refăcută și mica lagună artificială de lângă ea. Din ce am citit este una din locurile preferate pentru fotografiile de nuntă din zonă, dar noi nu am avut ocazia să vedem decât alți turiști.

Crissy Beach
Crissy Beach

Am trecut apoi pe lângă Fort Mason și al său deal, am făcut câteva poze și ne-am oprit apoi un pic pe Crissy Beach. Aici am lăsat bicicletele legate lângă plajă (cu un pic de emoții) și am luat o mică gustare pentru că deja se făcuse ora prânzului. Binențeles că nu am avut nici un fel de problemă să le găsim tot acolo, așa că am pornit spre atracția principală: Golden Gate Bridge.

Pe Golden Gate Bridge
Pe Golden Gate Bridge

Din păcate nu știu dacă aș recomanda experiența, chiar dacă este gratuit să treci pe jos sau cu bicicleta. Spațiul pe care se merge este împărțit între bicicliști și pietoni, nu are o lățime mai mare de 1.5 metri și era destul de aglomerat. Ne-a luat destul de mult să trecem și asta fără prea multe poze pentru că nici nu puteai să te oprești, și nici nu ai fi putut face poze fără să prinzi încă 10-20 de „colegi” în ele.

Golden Gate Bridge și renumita ceață
Golden Gate Bridge și renumita ceață

După ce am ajuns pe partea cealaltă am urcat destul de serios până la un punct de belvedere unde am făcut câteva poze, apoi am lăsat iarăși bicicletele legate (cu ceva mai mult curaj de data asta) și am vizitat un pic una din bateriile de artilerie din zonă, Spencer Battery, construită în 1897 și folosită până în 1942 în timpul celui de-al doilea război mondial.

Urcăm spre punctul de belvedere
Urcăm spre punctul de belvedere

Coborârea pe un vânt puternic a fost o experiență în sine mai ales pentru mine care nu aveam o mare „vechime” pe cursieră, efectiv am simțit cu vântul îmi mișcă ghidonul și aveam senzația că nu mai pot controla bicicleta chiar dacă aveam o viteza mică. Ba chiar când am ajuns în parcarea de la capătul podului am prins o rafală de vânt care efectiv m-a trimis pe banda cealaltă, noroc că nu era nici o mașină prin zonă.

Pacific Overlook
Pacific Overlook

Am trecut apoi podul înapoi și după alte 10-15 minute de slalom am ajuns înapoi în San Francisco, ne-am plimbat un pic pe coastă și apoi am revenit în Golden Gate Park și am returnat bicicleta. În total un pic peste 30 de km, 3 ore de pedalat și un total de aproximativ 6 ore de plimbare. Frumos, păcat de aglomerație, dar probabil că era de așteptat pentru o zonă atât de turistică.

Aveam în plan să facem o scurtă plimbare de seară în zona Castro – Mission Dolores, dar după ce am luat masa de seară la un restaurant cu specific turcesc și cu niște porții uriașe (si un Adana Kebab delicios) ne-am urnit extrem de greu, așa că ne-am urcat în mașină și am profitat de traficul lejer de noapte pentru a face câteva poze de pe Twin Peaks, care din păcate nu au ieșit grozav din cauza unei ceți.

A doua zi urma să revenim spre Los Angeles, mai aveam doar o zi și urma să ne îmbarcăm pentru a reveni acasă. Finalul în curând!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.