OpenMap.ro 0.2.6 – căutare la nivel de adresă

OpenMap.ro 0.2.6

După această (mini) vacanță de sărbători am reușit să îmi găsesc cheful necesar de a mai aduce ceva nou pe OpenMap.ro. Am lansat așadar versiunea 0.2.6 cu ajutorul căreia sper să aduc în prim plan una din posibilitățile mai puțin folosite, dar foarte necesară pentru o hartă cu adevărat completă: căutarea la nivel de adresă, binențeles acolo unde datele există momentan în OSM.

Iată câteva exemple de căutări:

 • caută o localitate: este suficient numele localității sau chiar numai o parte din acesta (diacriticele nu sunt necesare, nu se face diferență între litere mici și mari).
  • Galati
  • sighetu
 • caută o stradă într-o anumită localitate: va trebui să specificați numele străzii și apoi numele localității (eventual separate prin virgulă, ordinea este importantă).
  • universitatii, galati
  • galati bucuresti (a se observa ordinea, în cazul de față se caută strada galati din localitatea bucuresti)
 • caută un număr de pe o stradă, dintr-o localitate: ordinea pe care va trebui să o specificați este: numărul dorit, urmat de numele străzii și apoi numele localității.
  • 17, universitatii, galati
  • 13, studioului, bucuresti

Pentru a adăuga adrese în cadrul OSM va trebui să folosiți așa numita schemă Karlsruhe, cea care a devenit un standard pentru OSM chiar dacă pe Wiki este marcată ca “proposal”: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Karlsruhe_Schema. Este folosit un server propriu care din păcate prezintă riscul de a deveni offline la bunul plac al celor de la RDS așa că vechiul mecanism este păstrat ca și backup.

Pe lângă această nouă posibilitate am făcut mici retușuri adăugând o secțiune pentru exemplele de căutare (necesară mai ales după noile modificări) iar modul de prezentare a Permalink-ului a fost actualizat pentru a nu mai fi confundat cu textul ce formează notița de copyright.

Spor la adăugat adrese!

5 comments

 1. Am incercat noile functii dar din pacate am observat si cateva nereguli. De exemplu, in Deva, sunt multe strazi care nu sunt gasite la o cautare. desi ele apar pe harta si sunt corect realizate. ex: Strada Merilor, Aleea Neptun, etc. Sunt foarte multe care nu sunt gasite, cred ca majoritatea. Le caut asa “strada, oras” . De asemenea daca o strada care se numeste ” Strada Oituz” si eu caut doar “Oituz, Deva” , nu o gaseste, desi normal cred ca ar fi sa o gaseasca.

  1. Am incercat chiar acum urmatoarele cautari:
   – oituz deva
   – oituz, deva
   – merilor deva
   – merilor, deva
   – 7 livezilor deva

   Si toate returneaza rezultate OK. Poti sa mai incerci? Cautarile dupa adresa completa (numar) functionau?

 2. Am incercat, niciuna din adresele de mai sus nu imi returneaza vreun rezultat. Dar, de ex. 93 Aurel Vlaicu Deva , merge. Problema asta apare se pare doar cu Firefox, pentru ca, cu Chrome merg toate adresele de mai sus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.