Ro DEX – caută pe DEX Online cu un simplu click dreapta

Se pare că fac mult prea multe pauze în ceea ce privește blog-ul în ultima vreme. E din ce în ce mai greu să îmi împart timpul între câteva proiecte. Dar măcar astăzi am să vi-l prezint pe cel care mi-a mâncat ultimele 3 zile: Ro DEX.

Este primul meu add-on pentru Firefox și sper să vă fie de folos. Câteodată simt nevoia să caut un cuvânt în DEX și cel mai rapid mod era să deschid un nou tab și să scriu dexonline.ro. Cum în Firefox există o modalitate extrem de rapidă de a căuta folosind Google/Yahoo/Amazon/etc. am vrut să văd dacă nu există ceva asemănător și pentru DEX Online. Am găsit această extensie dar care nu funcționează pe FF 3.0.x (sau cel puțin nu este simplu de instalat). Așa că am început să scriu prima mea extensie și peste 3 zile iată că mă pot lăuda cu ea.

Ce face Ro DEX:

 1. Îți permite să selectezi un cuvânt și să cauți în toate sursele de pe DEX Online:rodex-preview
 2. Poți să cauți doar într-o anumită sursă:rodex-preview2
 3. Poți selecta dacă DEX Online să se deschidă într-un tab nou sau nu:rodex-preview3


Îl puteți instala de aici: https://addons.mozilla.org/ro/firefox/addon/11074.

Dacă nu doriți să vă creați un cont pentru a-l putea instala (deși vă recomand să faceți acest pas pentru ieși din stadiul de experimental) puteți să îl descărcați de aici:

rodex-0.4.xpi (rezolvă 2 probleme raportate – vezi comentarii)
rodex-0.3.xpi

Desemenea comentariile/criticile sunt binevenite pe pagina de mai sus. Bug-urile ar trebui raportate aici pentru că nu primesc nici un mail dacă scrieți ceva pe pagina proiectului. Mai am câteva idei pentru o dezvoltare viitoare, dar le aștept și pe ale voastre. Spor!

3 comments

 1. Addon-ul nu ar trebui sa fie activ atunci cand selectezi mai mult de un cuvant, pentru ca o cautare dupa fraze in DEX nu are sens. De acord ca amanuntul asta ar putea fi lasat in grija utilizatorului, dar parca o formulare de genul “Cauta “primesc nici un …” in DEX (toate sursele) cam zgarie. Plus ca poate fi confuzant…

 2. Update – versiunea 0.4.

  Am rezolvat problema cu selectarea textului dintr-un link.

  Pentru cea de-a doua problemă am adăugat o opțiune ‘Permite căutarea de fraze’ care inițial este falsă.
  Cum funcționează:
  – ‘Permite căutarea de fraze’ bifat: meniul contextual va apărea chiar dacă sunt selectate mai multe cuvinte.
  – ‘Permite căutarea de fraze’ nebifat: meniul contextual va apărea dacă este selectat exact un cuvant (selecția nu include spații)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.