Starea drumurilor pentru Android

Cu toții știm că unele drumuri din România sunt considerate naționale doar pe hârtie (și pe majoritatea hărților) dar realitatea din teren este cu totul alta. Cu toții am ajuns pe drumuri proaste fie că eram cu mașina sau motocicleta, iar această aplicație ne va ajuta să gasim un drum de o calitate cel puțin acceptabilă.

Avem posibilitatea să selectam tipul de vehicul (mașina sau motocicletă) respectiv clasa din care acesta face parte (off-road, SUV, standard și sport pentru mașină, respectiv enduro, enduro-touring, standard, cruiser și sport pentru motocicletă). În funcție de vehiculul selectat harta se va actualiza automat, și o comparație poate fi vazută în primele două capturi de mai jos (mașina off-road vs. sport).

Harta pentru mașina off-road
Harta pentru mașina sport
Harta pentru mașina sport
Harta pentru mașina off-road
Opțiuni disponibile
Opțiuni disponibile

Harta, bazându-se pe contribuția comunității nu este completă, de aceea aveți posibilitatea să adăugați un raport nou folosind meniul Raport. Puteți pune o descriere și/sau puteți atașa o poză (aceasta poate fi adăugata din galerie sau puteți realiza una pe loc) iar dacă raportul va fi trimis cu succes veți putea vedea harta actualizată în câteva zile.

Aplicația folosește date din cadrul proiectului OpenStreetMap (www.osm.org) iar harta generată este disponibilă sub licență CC-BYSA 2.0. Versiunea online a aplicației (unde puteți vedea rapoartele) este disponibilă la adresele www.openmap.ro/moto/ sau www.openmap.ro/auto/.

Update: Pentru cei care nu pot găsi aplicația in Market folosind codul de bare puteți descărca direct aplicația: starea_drumurilor.apk.

Adăugarea unui raport nou
Adăugarea unui raport nou

9 comments

 1. Pot să spun că îmi trecuse prin cap o asemenea idee, doar că n-am reuşit s-o pun în practică? La aplicaţie mă refer.

  În altă ordine de idei: Bravo.

 2. Buna, am incercat sa descarc si eu aplicatia prin intermediul “Barcode scaner”, dar acesta i-mi spune ca aceasta nu se gaseste in ANDROID Market. Ce se poate face pentru a intra in posesia ei?

  Cu multumiri,
  DtzR

  1. Am testat pe un Android 1.6 si nu sunt probleme. Ce versiune de Android ai pe telefon? Oricum am pus si un link direct catre APK, daca nu merge din Market.

  1. Din pacate deocamdata nu, nu am nici cea mai mica experienta cu iPhone si nici cum sa testez pe un device real. Daca cineva ar putea sa ajute pe partea asta eu pot sa ofer informatii despre modul in care este realizata harta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.