Marea evadare – Ultima zi

Si a venit si ultima zi a aventurii, ultima zi a vacantei de vara…

M-am odihnit bine la pensiunea Tiuta, ca de obicei as putea zice, asa ca eram pregatit pentru intalnirea cu saua :). Dupa un mic dejun destul de consistent mi-am luat la revedere de la doamna Daniela, am facut un scurt popas la magazinul “de la colt” pentru a lua inca o sticla cu apa, si am pornit spre Pitesti.

Punctul terminus a calatoriei era planificat la Gaesti, acolo imi dadusem intalnire cu masina de asistenta, deci aveam aproximativ 100 de kilometri de pedalat, marea lor majoritate usor la vale. Din pacate peisajul nu te mai inspira cu nimic de la Corbeni spre Pitesti, peisajul este unul de campie, asadar nici nu am facut prea multe poze.

Am trecut pe langa multe gari care aratau destul de bine la exterior, niste cladiri care te impresioneaza cu caramida lor in mijlocul caselor traditionale din zona, asta in ciuda faptului ca nu am vazut nici un tren prin zona, si nici linia nu parea sa fie foarte folosita. Am mai ramas cu imaginea barajului de la Valcele si a Topoloveniului, un mic oras destul de cochet si simpatic si cam atat.

Viteza a fost buna pana la Pitesti, e drept ca s-a si coborat destul de mult (de la 600 la 300 de metri), dar mai apoi am fost lovit atat de caldura cat si de un vant de fata destul de puternic. Poate ca daca as fi fost la un antrenament cu cursiera nu m-ar fi deranjat asa de mult, dar acum dupa 8 zile de pedalat, cu MTB-ul (e drept echipat cu cauciucuri de touring), si cu bagaje, l-am simtit chiar enervant.

Asa ca atunci cand am vorbit cu ai mei din “masina de asistenta” si mai aveau 20 de km pana la Gaesti am decis ca nu are rost sa ma chinui, doar e vacanta nu?, asa ca ne-am gasit pe drum, undeva la iesire din Leordeni, dupa 83 de km de la start.

A urmat drumul spre casa, cu o pauza de masa dupa Urziceni, si apoi odihna!

Urmeaza ultimul post din seria “Marea evadare”, cu cifre si concluzii, stati pe aproape!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.