Povești californiene – Bye bye Yosemite

De la intrarea în tunel

Din păcate Yosemite Valley nu este chiar cea mai ieftină destinație, așa că după 2 nopți în Camp Curry urma să plecăm spre San Francisco. Dar pentru că drumul nu era așa de lung (ceva mai puțin de 4 ore) nu am plecat fără a ne mai opri pe la câteva atracții din zonă. După ce am dus bagajele la mașină, am lăsat cheia la recepție și prima oprire am făcut-o la cascada Yosemite de jos (Yosemite Lower Falls) pe care o văzusem în seara precedentă, dar lumina nu era cea mai bună așa că am revenit pentru niște poze.

Cămăruța noastră din cabana. Un pat a fost folosit ca spațiu de depozitare :)
Cămăruța noastră din cabana. Un pat a fost folosit ca spațiu de depozitare 🙂
Yosemite Lower Falls pe lumină
Yosemite Lower Falls pe lumină

Am făcut și o mică plimbare pe un traseu din zonă, super amenajat ca multe dintre atracțiile din țările civilizate. Unii ar spune că preferă locurile mai sălbatice să nu poate ajunge toată lumea, alții preferă să poată vedea din mașină cât mai mult, eu personal cred că putem găsi un compromis în toate: anumite zone sunt ușor accesibile cu mașina, altele sunt strict pentru cei care nu se tem de un traseu de 3-4 ore, toți sunt fericiți în final.

De la intrarea în tunel
De la intrarea în tunel

Următorul stop a fost chiar înainte tunelului care face efectiv ieșirea din Yosemite Valley, loc unde ne oprisem și când am venit și am prins răsăritul lunii. Acum perisajul nu mai era așa de dramatic, dar vederea spre întreaga vale era în continuare minunată.

Half Dome și cascadele
Half Dome și cascadele

Am avut noroc că drumul spre Glacier Point (2199 metri) să fie deschis cu doar câteva zile înainte așa că nu am ratat ocazia, și nu ne-a părut deloc rău. Priveliștile de acolo spre cele 2 cascade pe care le vizitasem cu o zi înainte (Vernal și Nevada) erau extraordinare, dar cireașa de pe tort era binențeles Half Dome cu silueta lui inconfundabilă (planul inițial era să încercăm să ajungem pe vârful lui la aproape 2700 de metri, dar ultima parte a traseului nu este deschisă decât după finalul lunii mai).

Yosemite Falls
Yosemite Falls

După ce ne-am săturat de făcut poze am coborât înapoi în Yosemite Valley și ultimul popas din parcul național l-am făcut la o altă cascadă, Bridalveil Falls, ceva mai mică din punct de vedere al debitului de apă, dar cu o înălțime considerabilă de 188 de metri.

Bridalveil Falls
Bridalveil Falls

Și din păcate după acest mic popas însoțit de pozele de rigoare a trebuit să ne pornim la drum. Un drum care a fost destul de aglomerat, acolo nu prea se fac depășiri (e drept că au fost și multe curbe până am ajuns la câmpie și am intrat pe autostradă), totul culminând cu blocajele de trafic din zona centrală a San Francisco. Din fericire nu aveam în plan să folosim mașina prea mult, ne închriasem un apartament prin AirBnb în zona West Portal de unde ajungeam cam în 20 de minute cu tramvaiul direct la Embarcadero. Urmau 3 zile destul de relaxante, nu aveam un plan atât de bine definit așa că doar ne-am bucurat de oraș și mai puțin de vânt 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.