Teste: maieu Compressport T3 Aero, Compressport T3 Brutal Short și șosete de alergare Ultralight 12G

De când am început pregătirile pentru Ironman am căutat și un echipament care să îmi facă viața mai ușoară și cel de la Compressport îmi făcea cu ochiul. Singura problemă a vechii colecții era la pantaloni, unde buzunarul din față era poziționat cel puțin ciudat ;). Așadar când în primăvară au apărut informații despre noile echipamente am fost foarte încântat și speram să le pot purta la Oradea. Din păcate am avut senzația că lansarea produselor nu s-a sincronizat deloc cu sezonul de triatlon, și asta la nivel global (probabil aș fi cumpărat fără probleme din altă țară dacă aș fi avut ce).

Cert este că spre sfârșitul lunii iulie am văzut pe Facebook că noul echipament de triatlon de la Compressport este disponibil pe Trisport.ro, și pentru că era încă promoția de lansarea a magazinului (reducere 10% pentru primele 100 de comenzi) am decis că merită achiziționate atât pantalonul și maieul cât și o pereche de șosete de alergare foarte ușoare. Mai jos aveți câteva cuvinte despre ele, prin prisma experienței mele din ultimele 4 luni.

IMG_20150724_164022-2

Șosetele de alergare Ultralight 12G

Pe partea de alergare nu am dat o mare importanță șosetelor, am avut câteva perechi luate de la Decathlon și una Asics Nimbus pe care am luat-o împreună cu pantofii de alergare atunci când am decis că vreau să alerg un maraton. Cu toate acestea Ultralight 12g m-au surprins plăcut, nu numai prin greutate (hai să fim serioși, când ai 90 de kilograme nu mai conteaza 20-30 de grame 🙂 ) cât prin faptul că nu le simți în picioare chiar dacă au un oarecare efect de compresie. E drept că nu se compară cu compresia oferită de jambierele Compressport, dar este asemănătoare cu cea de la Asics, și pe termen lung mi-a oferit un confort mai bun.

Fiind foarte ușoare au și marele avantaj că se usucă foarte repede, deși le-am purtat la alergări lungi pe temperaturi destul de mari nu am avut niciodată probleme cu apariția băsicilor din cauza transpirației picioarelor.

Am mai simțit o mare diferență pe partea de absorbție a șocurilor. Fiind o persoană masivă la cei 1.91m ai mei, și având o tehnică de alergare de începător (probabil calc mai mult pe câlcâi) am nevoie de cushioning mai mult, iar șosetele au pe talpă o serie de puncte care absorb șocurile.

Un alt lucru care mi-a plăcut, mai ales în ultima lună când alerg la ore când soarele încă nu a răsărit 100% a fost culoarea folosită în partea de sus a șosetelor, care te face un pic mai vizibil pe stradă, dar asta nu înseamnă că nu mai ai nevoie și de alte elemente reflectorizante pe îmbrăcăminte.

Prețul este unul destul de mare pentru România, dar este probabil la același nivel cu cele de la companii cunoscute, dacă îmi aduc bine aminte pe primele șosete de la Asisc am dat 16 euro, deci chiar un pic mai mult decât cei 70 de lei pe care îi vei scoate din buzunar pentru Ultralight 12g.

Eu le recomand fără nici un fel de problemă, de fapt chiar acum câteva zile mi-am comandat încă o pereche care să se asorteze cu noii pantofi de alergare 🙂

Pornim la alergare!

Maieu de triatlon T3 Aero

Pe partea de maieu de triatlon aveam până în vară doar unul de la 2XU luat împreună cu un pantalon scurt, dar în iunie am prins o ofertă la echipamentul oficial de la Ironman 70.3 Budapesta 2014 și mi-am luat un maieu (produs de Sugoi) și un rucsac.

Trebuie să recunosc că aveam așteptări un pic mai mari de la T3 Aero, mai ales pe partea de compresie. Dacă e să compar cum mă simt în cel de la Sugoi și cel de la Compressport nu prea aș putea să găsesc diferențe, asta în condițiile în care prețul este aproape dublu la Compressport (e drept Sugoi era la ofertă, însă nu am prea văzut oferte cu 50% reducere la Compressport).

Materialul este foarte confortabil, chiar dacă are 2 cusături în față nu am avut nici o problemă cu frecarea. Datorită faptului că este mulat nu îți va crea probleme la alergare pe distanțe lungi cu sfârcurile așa cum se poate întampla cu un tricou de alergare normal.

Una din tehnologiile înglobate în acest maieu poartă denumirea de „fibra ON/OFF”, un material care permite corpului o ventilație mai bună având o serie de găurele atât în partea din față cât și pe spate, care se măresc atunci când respiri profund permițând aerului să ajungă mai repede la piele. Nu pot să spun că am simțit o mare diferență, dar ce am observat este faptul că și cel de la Sugoi are ceva asemănător pe spate, dar la un nivel mai mic. Este greu de verificat efectul acestei tehnologii pentru că sunt foarte mulți factori care pot influența temperatura corpului uman, însă sunt convins că nu are ce să strice.

Unul din lucrurile la care maieul de la Compressport excelează este numărul de buzunare, nu mai puțin de 6, care îți permit să ai la îndemână toate gelurile/vitaminele de care ai avea nevoie într-o cursă lungă, cum ar fi maratonul din cadrul unui Ironman. Sunt poziționate 3 în față și 3 în spate, cu cele 2 din lateral spate având un acces din colț, ceea ce este foarte bine pentru că vei avea acces mai ușor la conținutul lor.

M-am întrebat dacă aș mai cumpăra un tricou/maieu de la Compressport, și cred că în acest moment răspunsul este „da” doar dacă vor fi într-o ofertă undeva aproape de 50 de euro, în rest aș vâna alte mărci ce se pot găsi mai ușor la reduceri.

Un lucru de menționat aici legat de politica de preț pentru România a Compressport: am observat că prețurile la noi sunt la același nivel (uneori chiar mai mici) decât în restul Europei, ceea ce nu face decât să mă bucure și să îi apreciez pe cei de la Compressport.ro care îi aduc în România. Singura dorința ar fi o politică mai „agresivă” de reduceri, dar probabil că se depinde destul de mult de producător și trebuie să recunosc că nu am văzut nicăieri pe afară echipament Compressport la super reduceri.

O probă de bicicletă ce aș vrea să o uit

Pantalon de triatlon T3 Brutal

Model vechi de pantaloni a fost cel care m-a determinat să amân cumpărarea echipamentului de la Compressport datorită deciziei de a pune un buzunar în partea frontală. Dar T3 Brutal rezolvă acest neajuns, e drept mai mult psihologic și trebuie să spun că sunt cei mai buni pantaloni de triatlon pe care îi am la acest moment.

Am început cu cei de la 2XU care au fost numai buni pentru început, am trecut la Zoot Performance care aduce elemente de compresie și 2 buzunare absolut genial plasate și foarte încăpătoare, dar care are același bazon format dintr-o catifea foarte subțire astfel încât trecerea la niște pantaloni de compresie a fost normală.

Bazonul este probabil cea mai mare diferență față de ceilalți pantaloni, este foarte asemănător cu unul de ciclism din punct de vedere al formei, dar este destul de subțire astfel încât să nu te deranjeze la alergat.

Un alt lucru care mi-a plăcut este prezența unei zone anti-alunecare pe șa, ceea ce ajutp destul de mult la menținerea unei poziții corecte pe bicicletă. Și binențeles, pentru cei cu o oarecare burtică este de menționat forma ușor în V a părții din față a pantalonului, ceea ce nu mai pune presiune pe abdomen.

Compresia este excelentă, simți cum mușchii sunt susținuți, este clar o senzație foarte asemănătoare cu cea dată de jambierele de compresie de la Compressport. Un lucru de menționat aici este faptul că cei care nu se epilează pe picioare vor avea ceva de îndurat când se vor îmbrăca, și vorbesc din proprie experiență 🙂

Sunt destul de sensibil la partea cu frecarea la pantaloni, dar nu am avut nici o problemă cu T3 Brutal din acest punct de vedere, deci îi pot recomanda cu toată inima, sunt probabil unii cei mai buni pantaloni de triatlon de pe piață, iar prețul este unul competitiv pentru compresia oferită (Zoot Performance este la jumătate de preț dar nu oferă același nivel de compresie, iar bazonul este net inferior).

La final câteva cuvinte despre Trisport.ro: deși au fost mici probleme la prima comandă totul s-a rezolvat repede, iar faptul că pentru prima oară văd cu adevărat niște oferte la produsele Garmin în România astfel încât să nu mai fiu nevoit să îmi comand prin afară mă face să sper că lucrurile merg în direcția bună. Gama de produse a crescut simțitor, sper să văd și niște pachete de triatlon în ofertă cât de curând pentru că triatlonul este clar un sport cu o popularitate în creștere în România.

3 comments

  1. Salut Ciprian,

    Îți mulțumim pentru review 🙂

    Ne cerem scuze încă o dată pentru micile probleme apărute pe parcurs, ai fost printre primii noștri clienți; cu ajutorul tău, dar și a celorlalți oameni pasionați din România care au avut încredere în noi, am reușit să învățăm și să ne dezvoltăm. Produsele vor fi din ce în ce mai diverse, de luna asta am început să aducem produse noi în România, iar la anul vom avea o surpriză pentru triatloniști.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.