Zwift-ul zilei: ultimul update (aproape) îți permite să alegi harta

Până ieri în Zwift puteai pedala doar pe o anumită hartă care era schimbată pe baza unui calendar publicat lunar, dar de azi ai la alegere 2 hărți în orice zi:

  • harta principală care este întotdeauna Watopia, având cel mai mare număr de kilometri pe care poți pedala
  • harta „oaspete” (Guest Map) care se schimbă tot pe baza unui calendar lunar între Londra, Richmond, Innsbruck și New York.

Acest lucru este un prim pas făcut de Zwift spre ceea ce foarte mulți utilizatori își doresc și anume alegerea liberă a hărții pe care dorești să o folosești, fără a depinde de calendarul lunar. Sincer să fiu prefer această variantă aleasă de Zwift pentru că marele avanataj al acestei platforme față de concurență este aspectul social. Dacă am avea acces liber la oricare din cele 5 hărți aceste aspect s-ar dilua destul de mult și cred că întreaga experiență ar avea de suferit.

Deocamdată acest feature este disponibil pentru PC și Mac, în zilele următoare urmând a fi lansat și pe iOS / AppleTV așa că nu putem încă să tragem o concluzie, dar din ceea ce am văzut în seara aceasta cei mai mulți utilizatori preferă să rămână în Watopia, numărul celor din Londra fiind destul de mic (330 vs 5100).

Acest update a adus și alte câteva mici modificări și îmbunătățiri:

  • în pagina principală a fost adăugat un status al senzorilor conectați

  • suportul BT pentru Windows 10 a fost îmbunătățit, la un antrenament mai scurt am să-l încerc și eu
  • screenshot-urile din joc sunt salvate în 2 versiuni, cu și fără HUD, teoretic ar trebui să existe o modalitate prin care să selectezi ce versiune să fie încarcată pe Strava dar eu nu am găsit-o încă

În câteva zile urmează a fi actualizat și calendarul lunar pentru harta „oaspete” (zilele cu Watopia vor dispărea și probabil vom avea măcar o zi cu Richmond și Innsbruck, cele 2 hărți mai puțin populare), și binențeles va urma și o nouă versiune de Zwift Companion care să suporte 100% noile funcționalități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.