Planurile sportive pe 2017

XMan România

Am trecut deja în 2017 așa că e cazul să vedem pentru ce ne pregătim de zor, nu? Principalul obiectiv pentru 2017 este un nou Ironman, pentru asta m-am înscris deja la X-Man România care va avea loc pe 10 iunie.

Pregătirea pentru Oradea îmi va ocupa primele 5 luni, dar sper să am timp să fac loc măcar unui concurs de pe lângă casă, mă gândesc în special la Maratonul Măcin, unde aș vrea să alerg proba scurtă de 24 de km, pentru asta sper să fie organizat la începutul lunii mai, sau de ce nu la final de aprilie pentru că temperaturile în zonă cresc destul de repede și traseul nu prea are umbră.

Al doilea obiectiv este îmbunătățirea timpului la maraton sub 4 ore, iar pentru asta am mai multe variante, una sigură fiind Maratonul din Atena unde aș vrea să ajung în noiembrie, dar pentru că acolo terenul este destul de valonat iau în considerare și prezența la un maraton mai aproape de casă prin septembrie/octombrie (Bucureștiul se încadrează bine aici, dar pot apărea surprize).

XMan România
XMan România

Între Ironman și maraton sunt câteva concursuri unde nu aș vrea să lipsesc, cum ar fi triatlonul de la Tulcea la care am participat în ultimii 3 ani, și revanșa de la Ciucaș unde vreau să termin semimaratonul în prima sută.

Din păcate se pare că nu voi putea participa la Fără Asfalt la mare, unul din triatloanele care îmi plac, și nici la Măcin XC care de obicei se organizează la începul de iunie când voi fi la Oradea (în plus gustul nasol de anul trecut nu a trecut).

O noutate ar fi faptul că aș vrea să particip la un concurs de orientare, fie în alergare, fie pe bicicletă, m-am uitat un pic pe site-ul federației de profil anul trecut, dar îmi par a fi destul de dezorganizați. Sper ca prietenul Radu Milea să îmi poată oferi ceva mai multe detalii și prin toamnă să fiu la start.

Rămânem tot pe plan sportiv, dar trecem în partea de organizare, unde voi fi implicat în acțiunile Clubului de Ciclism Galați, dar voi avea și alte proiecte. În primul rând vreau ca Alerg 5K să devină un eveniment nelipsit din Galați, precum și în alte orașe, Brăila fiind pe primul loc când mă gândesc la extindere. Apoi folosind platforma 5K mă gândesc și la alte evenimente, unele din ele sunt doar idei, altele sunt deja discutate, dar cert e că vreau să fac ceva mai mult pentru sportul de masă decât avem acum în țară, și în special în Galați.

Alerg 5K

Nu îmi rămâne decât să sper că voi avea timp pentru tot ce mi-am propus, că nu voi avea parte de nici o accidentare (încă mai trag după Ciucaș), și la final voi putea spune că am făcut ceva pentru noi.

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.