2014 urmează să fie anul pe care, pe plan sportiv, îl dedic triatloanelor dar pentru asta îmi place să fiu pregătit. Fiind un inginer în sufletul meu normal că orice chestie electronică îmi face cu ochii, așa că ar fi normal să am un ceas dedicat triatloanelor, nu? Știu că poate nu mă va face să alerg mai repede, să pedalez mai bine sau să înot 25m kraul fără să respir, dar e una din investițiile pe care le fac cu plăcere.
După ce am stabilit că am nevoie de un ceas cu GPS pentru multisport am început să văd ce opțiuni sunt și la ce prețuri. Am rămas în cele din urmă la 3 opțiuni: Garmin 910XT, Suunto Ambit 2 și Garmin 310XT.
Ambit 2 avea marele avantaj că poate fi utilizat ca un ceas normal (ceea ce Garmin se pare că a învățat doar la noul Fenix2 ce urmează să fie lansat în martie), 910XT stă cel mai bine la modul de înot, atât în bazin acoperit cât și în aer liber, iar 310XT este de departe cel mai ieftin și diferențele față de 910XT sunt legate de dimensiune (un pic cam mare, dar nici eu nu sunt chiar mic) și de lipsa suportului pentru înotul în bazin acoperit.
Din păcate am ratat o promoție la Ambit 2 în noiembrie (de la 500$ la 375$, ceea ce era mai ieftin decât 910XT), iar bugetul nu prea îmi permite să mă arunc, așa că 310XT a fost în cele din urmă alesul (prețul actual este absolut minunat, 186$ cu tot cu monitorul de puls).
Cum urmează să îl folosesc mâine la primul meu triatlon, am să vă fac o scurtă prezentare a ceasului și accesoriilor cu care acesta vine, o prezentare în detaliu neavând rost atât timp cât există DC Rainmaker (dacă sunteți interesați de gadgeturi sportive vă recomand să vedeți ce are de spus Ray înainte de a lua o decizie).
Citind review-ul de mai sus știam foarte bine la ce să mă aștept și cu toate acestea am avut 2 surprize plăcute. Cutia este identică cu cea de la lansarea modelului (2009) și arată cam așa:
După ce te apuci să o deschizi descoperi multe punguțe, fiecare conținând ceva folositor.
După ce scăpăm de plastic vedem mai în detaliu fiecare accesoriu (de la stânga la dreapta în poza de mai jos): încărcătorul cu cei 3 conectori care îți permit să îl folosești fără probleme oriunde pe glob, cablul de încărcare pe USB cu prinderea pentru ceas, stick-ul ANT+, manualele, senzorul de puls, centura de puls și binențeles ceasul.
Și acum se văd mai clar cele 2 surprize:
- centura de puls este noul model premium de la Garmin (cu elemente gri, față de modelul mai vechi care era complet negru). Teoretic noul model rezolvă anumite probleme cu valori ale pulsului care nu erau reale (de obicei foarte mari).
- stick-ul ANT+ este deasemenea ultimul model, foarte mic, asemănător în dimensiuni cu cel de la Suunto. Avantajul este că poți să îl uiți într-un port USB al laptop-ului, dezavantajul e că îl poți pierde destul de ușor.
Pe lângă ceas aș fi dorit să îmi cumpăr un kit quick-release care să îmi permită să trec mai ușor de la un sport la altul, dar din păcate nu era pe stoc la Amazon, așa că am fost nevoit să îmi iau un suport de bicicletă pentru modelele Forerunner, care arată cam așa:
Acum mă duc să îl montez pe MTB, și apoi încep pregătirile finale pentru Winter Tri Challenge. Sper să revin cu ceva păreri legate de utilizarea lui mai completă cât de curând. Până atunci mult spor la alergare/pedalat/înot și poate ne vedem duminică la o alergare de Dragobete!